Radio Babel

Wat

Een Toren van Babel bouwen waarin alle talen van de stad rondzingen! 

Maak kennis met het project en motiveer je deelnemers of cursisten om mee te doen met de Toren van Babel via de handige lesleidraad.

Bouw je mee? Dat kan op verschillende manieren.

1. Kom naar het radiostation

Stadsdichter Maud Vanhauwaert ontcijfert samen met jou je lievelingsgedicht. Of dat nu geschreven is in het Grieks, het Arabisch, het Chinees, Friulisch of Kwakiutl! Stuur een favoriet gedicht uit je moedertaal naar radiobabel@rooftoptiger.com en ze nodigt je deze zomer uit in het radiostation!

2. Doe mee online

Kies een favoriet gedicht uit je moedertaal en maak een filmpje waarin je jouw gedicht voorleest. Zet je filmpje op youtube en stuur de link naar radiobabel@rooftoptiger.com. Vertel in welke taal jouw gedicht geschreven is, wat de naam is van de schrijver en de titel van het gedicht.

Jouw filmpje komt als één van de bouwstenen in de Toren van Babel. Je krijgt hierover een bericht. Oh, lukt het niet via Youtube? Dan kan je het filmpje ook doorsturen via Wetransfer! Lukt dat ook niet? Geen probleem! Stuur een mail en je krijgt hulp.

3. Werk mee aan de toren

Heb je zin om deze zomer mee te bouwen aan de toren op de Dam (aan Park Spoor Noord) of te koken voor de crew? Contacteer radiobabel@rooftoptiger.com of via de facebookpagina!