Muziektheater 'Svenja, het meisje met de viool' in AMUZ

Svenja, het meisje met de viool’, een is een ontroerende voorstelling over een vluchtelinge en haar avontuur in Vlaanderen.

De tekst, in eenvoudig goed te begrijpen Nederlands, wordt afgewisseld met sfeervolle klassieke muziek, uitgevoerd door het professionele Orfeo Kamerorkest

Het verhaal
Svenja is samen met haar ouders en broer haar land-in-oorlog ontvlucht. Ze draagt een lege vioolkist met zich mee met daarin wat kleren en een popje, haar viool is door de soldaten in brand gestoken. Als het gezin eindelijk in een huis woont, hoort ze op een avond hemelse muziek doorheen de muren van haar kamertje. De oude buurman Maurits blijkt een vioolleraar te zijn. Hij doet haar een mooi aanbod en wil haar les geven. Het vuur voor de muziek, dat bij hem vanwege zijn leeftijd begint te doven, wil hij graag aan Svenja doorgeven zodat haar talent niet verloren gaat. Dat vuur - soms smeulend, soms hoog oplaaiend maar altijd brandend - is voortdurend voelbaar in dit eigentijdse verhaal dat ook elementen van een klassiek sprookje bevat.

Voor wie
NT2-leerkrachten of begeleiders met NT2-klassen of groepen, OKAN-klassen, inburgeraars
Vanaf 1.1

Wanneer
Zondag 5 december van 11:00 tot 12:00

Waar
AMUZ, Kammenstraat 81, 2000 Antwerpen

Prijs
Gratis (beperkt tot 100 plaatsen)

Hoe reserveren
Reserveer je kaarten via diane.broeckhoven@belgacom.net of bel naar 03 213 25 47

Meer info
Zie fiche