Voor organisaties

Zelf oefenkansen creëren

Wil je in jouw organisatie meer Brusselaars die Nederlands willen oefenen? Wil je zelf oefenkansen Nederlands creëren? Contacteer dan het Huis van het Nederlands.

Wij zoeken samen de oefenkans Nederlands op jouw maat! Een conversatiegroep? Vrijwilligerswerk met een cursist Nederlands? Een éénmalig event? Of iets compleet anders met Nederlands? Wij ondersteunen je vanaf de start!

Waar kan je sowieso op rekenen? Een coaching in Duidelijke Taal en onze taaliconen. De taaliconen kan je gebruiken in eigen publicaties en in die van anderen zodat anderstaligen weten waar ze terechtkunnen om Nederlands te oefenen.

Meer info vind je op www.huisnederlandsbrussel.be/oefenkansen

 

Projectoproep Nederlands oefenen

Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert in februari 2017 de projectoproep ‘Nederlands oefenen’. Dat gebeurt in samenwerking met de Atlas Antwerpen, In-Gent, Het Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’.

De oproep zoekt projecten voor anderstaligen die Nederlands willen oefenen. In Brussel zoeken we specifiek projecten voor jongeren van 16 tot 25 jaar.

Een project indienen kan tot 30 april 2017. De geselecteerde projecten starten vanaf 1 september 2017. Per project kan je tot 50.000 euro subsidie aanvragen.

Interesse? In de tweede helft van maart organiseren we in elke regio infosessies. Je krijgt er meer informatie over onze projectoproep, het financiële luik, regionale achtergrond en goede praktijkvoorbeelden.

De infosessie gemist? Stel je vragen rechtstreeks aan het Huis via oefenkansen@huisnederlandsbrussel.be of bel 02 505 66 60.